Herbata Sencha z Kagoshimy
Cena regularna:
towar niedostępny





Opis
Sencha jest najpopularniejszą herbatą w Japonii. Jej smak jest świeży, warzywno-wytrawny, z bardzo dużą dozą umami.
Sencha zawiera cynk, wapń, fluor, potas, żelazo i sód, a także zestaw witamin z grupy B oraz witaminy: A, C, K, E. Jest bogata w przeciwutleniacze, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników. Sencha opóźnia procesy starzenia się, poprawia samopoczucie, nastrój, usprawnia działanie przemiany materii, pracę mózgu oraz układu krwionośnego.
Wysokiej jakości oryginalna japońska Sencha jest uprawniana według tradycyjnych metod. Zbierana na wiosnę wyłącznie z młodych, niewielkich i niecałkowicie rozwiniętych liści.
Prefektura pochodzenia: Kagoshima
Styl: Asamushi - proces parowania trwa tylko 10-20 sekund dzięki czemu można zachować nienaruszony kształt liści. Jest to tradycyjny styl uważany za bardzo wysublimowany.
Kultywar (odmiana uprawna): Yabukita
Zaparzać 2 gramy herbaty w 200ml wody o temperaturze 70°C. Można parzyć 3 razy.
Waga netto: 50g